IMPRA: Pokud je v názvu "ra" znamená to úspěch

IMPRA: Pokud je v názvu "ra" znamená to úspěch

Hanny Firla, Ondřej Král a Igor Ochepovsky jsou studenti Ježkovy konzervatoře v Praze. Společně tvoří seskupení zvané IMPRA. Na herce jim je neskutečně málo. Nejmladšímu z nich bylo nedávno dvacet, nejstaršímu bude v březnu dvacet čtyři. Hodně do toho šlapou a chtějí vás pozvat na jedno ze svých dvanácti představení ”Volání divočiny” v rámci IMPRA TOUR 2015. Co od nich můžete čekat? Nechte se překvapit přicházejícími mistry improvizace.  

Kdybyste dostali nabídku z Ordinace v růžové zahradě?

To jsou naše vytoužené mety! (smích) Ne, vážně, třeba Čtvrtá hvězda nás hodně bavila. Líbí se nám Dejvické divadlo. Palec nahoru!

Co znamená IMPRA?

Je to jazyková hříčka. Spojují se v něm slova improvizace, art a Praha. Chtěli jsme to mít krátké a výstižné. Igor, který pochází z Ruska a doprovází nás na kytaru, říká, že když je ve slově ”ra”, znamená to úspěch.

Jak se vyrovnáváte s tím, že vůči Rusku u nás nepanuje zrovna dobrá nálada?

Před Vánocemi odjel Igor na měsíc domů do Ruska. Říkali jsme mu, že kdyby ho nechtěli pustit zpátky, tak si pro něj za každou cenu dojedeme.

Představení mívají režiséry, choreografy… vy si děláte vše od začátku do konce sami?

Nic není připravený.

Neříkejte, že vůbec nic!

Představení je sestavený z různých částí nás samotných. Když řekneme, že hrajeme improvizované divadlo, většina lidí se jich zeptá, na jaké téma si to připravují. Je to dané tím, co se v Česku považuje za improvizaci. Vycházíme z Jardy Duška, se kterým se i známe. Ale např. s Partičkou nemá naše činnost nic společného.

Co od vás můžou lidi čekat?

Prezentujeme to jako hereckou improvizaci bez hranic s tím, že vzdělání, kterého se nám dostává na Ježkově konzervatoři, kultivuje náš přednes. Pořád to vychází z nás a z naší přirozenosti.

Jak na vás lidi reagují? Každý divák si asi přirozeně říká - co když to klukům nepůjde? Určitě tam bude jistá dávka nedůvěry. Jste dost mladí, k tomu ještě improvizujete.

Proto jsme už loni zkoušeli několik zastávek. Jsme mladí, makáme na sobě, nebojíme se toho. Ale reakce jsou zatím dobré. Diváci nám hodně píší i na mail nebo na facebook.

Kalhotky vzduchem nelétají?

Pořád je to divadlo a ne rokenrol. Prádlo zatím nelétá, ale v balíčku už dorazilo.

Co vás inspiruje?

Baví nás divadlo, zpěv, tanec, herectví , kultura. Posloucháme pop, šanson, jazz, rádi si zarapujeme. Já (Hanny) se ztotožňuji s Vladimirem 518 a Jardou Jágrem a já (Ondra) zase s Brucem Leem.

Dobrá kombinace…

Každý jsme se věnovali i dalším zájmům jinému. Hanny házené a fotbalu, Ondra pinčesu a bojovému umění. Igor má zase rád pirožky a kvalitní saunu.

Co vzkážete lidem, kteří teď uvažují, že by se na vás přišli podívat?

Naše představení je neformální, takže na nás nemusíte chodit v kvádru. Přijďte nalehko, smějte se, plačte,  jak se vám zlíbí. Prostě na pohodu. Hlavně přijďte, protože bez vás by nebylo pro koho hrát.

Odkazy:

Facebook page

Redbull page

Youtube page

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější